Skolesykler til Verdal

NYE SYKLER: Rektor Kjartan Høstland og miljøterapeut Anna Trøbakk (t.h.) tok i mot sykkelgaven til Verdalsøra ungdomsskole.
Verdalsøra ungdomsskole mottok et klassesett på 10 sykler og hjelmer fra Tour de Tomtvatnet og Intersport Gigant Levanger.

Syklene ble overrakt torsdag til stor glede for ungdomsskoleelevene.

– Dette var kjempebra. Vi kan bruke syklene i timene med fysisk aktivitet eller på skoleturer. Jeg bor så nærme skolen at jeg bruker sparkesykkel. Nå kan de som ikke har med egne sykler til skolen bruke disse når vi skal på tur, sa Arve Enge i 8. klassen.

Takknemlig rektor

Rektor Kjartan Høstland var også takknemlig for sykkelgaven.

– Vi har lenge pratet om å kjøpe inn sykler til skolen, men ikke hatt økonomi til det. Derfor er en slik gave utmerket for oss. De vil helt sikkert bli brukt mye. I tillegg vil jeg personlig utfordre både elever og ansatte til å delta på sykkelrittet Tour de Tomtvatnet, sa Østland.

– Jeg har syklet Tour de Tomtvatnet en gang tidligere og skal være med i år også, sa 13 år gamle Arve.

82 sykler er delt ut

Tour de Tomtvatnet har gjennom prosjektet Ung på sykkel nå delt ut til sammen 82 sykler de siste fire årene. Samtlige ungomdsskoler i Levanger kommune har fått hvert sitt klassesett med sykler. Nå i år ble 5 sykler delt ut til Frisklivsentralen i Levanger og 10 til Verdalsøra ungdomskole.

– Målet med Ung på sykkel er først og fremst å bidra til økt fysisk aktivitet blant ungdom, både i skolens regi og på fritida. I tillegg til å dele ut gratis sykler, samarbeider vi med Høgskolen i Nord-Trøndelag hvor studentene skal bidra til at syklene brukes. TdT og Intersport tilbyr også mekkedager for skolene hver vår hvor vi utfører service på syklene vi har delt ut og på elevens egne sykler, forteller leder av prosjektet, Odd Einar Aarmo.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding. På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum […]

Årets ordinære utgave av Tour de Tomtvatnet avlyses

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avlyse vårt arrangement lørdag 11. juni.

To uker før rittdagen er påmeldingen så lav at vi ikke finner mening i å videreføre planleggingsarbeidet, påføre oss flere kostnader og gjennomføre den betydelig dugnadsinnsats som kreves for en forsvarlig gjennomføring.

Forsinket oppstart KulTour

På grunn av noen tekniske utfordringer er oppstarten av årets KulTour utsatt.  Vi håper å få kjørt ut plakater med  QR-koder i løpet av uken som kommer.

Påmeldingen har startet!

Påmeldingen er åpen! Påmelding til årets Tour de Tomtvatnet er nå åpnet!  Det er mulig å melde seg på i følgende øvelser Open (elite) Tur Trim Trim el-sykkel Tidlig start 09:00 Markabygda Barneritt Startkontingent 2022 eksklusiv lisens (legg merke til tidspunkt for prisstigning) Open 18.03.2022 – 18.05.2022 kl 23:59 – 500,- 19.05.2022 – 10.06.2022 kl […]