Skolesykler til Verdal

NYE SYKLER: Rektor Kjartan Høstland og miljøterapeut Anna Trøbakk (t.h.) tok i mot sykkelgaven til Verdalsøra ungdomsskole.
Verdalsøra ungdomsskole mottok et klassesett på 10 sykler og hjelmer fra Tour de Tomtvatnet og Intersport Gigant Levanger.

Syklene ble overrakt torsdag til stor glede for ungdomsskoleelevene.

– Dette var kjempebra. Vi kan bruke syklene i timene med fysisk aktivitet eller på skoleturer. Jeg bor så nærme skolen at jeg bruker sparkesykkel. Nå kan de som ikke har med egne sykler til skolen bruke disse når vi skal på tur, sa Arve Enge i 8. klassen.

Takknemlig rektor

Rektor Kjartan Høstland var også takknemlig for sykkelgaven.

– Vi har lenge pratet om å kjøpe inn sykler til skolen, men ikke hatt økonomi til det. Derfor er en slik gave utmerket for oss. De vil helt sikkert bli brukt mye. I tillegg vil jeg personlig utfordre både elever og ansatte til å delta på sykkelrittet Tour de Tomtvatnet, sa Østland.

– Jeg har syklet Tour de Tomtvatnet en gang tidligere og skal være med i år også, sa 13 år gamle Arve.

82 sykler er delt ut

Tour de Tomtvatnet har gjennom prosjektet Ung på sykkel nå delt ut til sammen 82 sykler de siste fire årene. Samtlige ungomdsskoler i Levanger kommune har fått hvert sitt klassesett med sykler. Nå i år ble 5 sykler delt ut til Frisklivsentralen i Levanger og 10 til Verdalsøra ungdomskole.

– Målet med Ung på sykkel er først og fremst å bidra til økt fysisk aktivitet blant ungdom, både i skolens regi og på fritida. I tillegg til å dele ut gratis sykler, samarbeider vi med Høgskolen i Nord-Trøndelag hvor studentene skal bidra til at syklene brukes. TdT og Intersport tilbyr også mekkedager for skolene hver vår hvor vi utfører service på syklene vi har delt ut og på elevens egne sykler, forteller leder av prosjektet, Odd Einar Aarmo.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet hele sommeren 2021

I år åpner vi opp hele 8 sykkelløyper fra 29. mai! Vi har den ordinære Tour de Tomvatnet løypen, Markabygda-etappen og barneritt i QR-innpakning fra 29. mai – 13. juni. I tillegg har vi tryllet fram 5 ulike KulTour-løyper der du kan oppleve kultur og kulinariske opplevelser på sykkelsetet hele sommeren – Munkeby, Falstad, Røstad, […]

9 timer igjen! Se siste oppdaterte informasjon!

Er du klar for årets TdTQR og TdTKulTour? I det klokken sier 9 timer igjen til start har vi noen oppdateringer å komme med knyttet til plassering av sjekkpunkter. Vi har gjort noen endringer i oppsettet de siste dagene. Alle kart skal være oppdatert, samt informasjon om plassering av sjekkpunkter under hver løype. Har du […]

Tour de Tomtvatnet 2021

Delta på årets Tour de Tomtvatnet
– TdTQR
– Tour de Tomtvatnet 47km
– Markabyda – 15km
– Barneritt
– TdTKulTour

TdT 2021 – en alternativ tour

Med bakgrunn i den usikre situasjonen knyttet til corona har styret i Tour de Tomtvatnet besluttet og arrangere en alternativ tour i 2021 på lik linje med arrangementet i 2020.

Årets alternative tour vil bli arrangert fra 29.mai til 12.juni 2021.