Endelig gull til Sørmo

Ann Helen Sørmo på Lavøya 1. januar 2019

Beslutningen om å sykle TdT-løypa i snø og storm var enkel for Ann Helen Sørmo. Motivasjonen var å knuse broren.

1. januar i år tok Ann Helen Sørmo med seg samboeren og syklet TdT-runden. Kanskje ikke for å ta en hyggelig tur rundt løypa og nyte omgivelsene, men for å vinne den årlige konkurransen hun har med sin bror om å bli den første til å sykle hele runden.

– Det har automatisk blitt en konkurranse, uten at vi har avtalt det. Det hele startet da jeg postet et bilde fra TdT-runden på facebook i 2013. Etter dette innlegget begynte min bror å sende meg ett bilde fra hans første tur rundt TdT-løypa. Dette gjorde han hvert eneste år – kun for å terge meg, sier Sørmo.

Etter noen år med seier til hennes bror, bestemte Sørmo seg i romjulen 2018 for at nå var det hennes tur.

 

Snø, vind og glattis

1. januar 2019 ble datoen. Klokken 12.00 satte Sørmo og samboeren seg på syklene og startet på den 5 mil lange runden fra huset sitt på Skogn.

Vi begynte i medvind, men da vi passerte Frol barneskole begynte jeg å bli skeptisk til vær- og føreforhold over fjellet. Vi så at det var snøbyger i lufta. Men det var ikke noe alternativ å gi seg, så vi fortsatte, forteller Sørmo.

Bakkene opp mot Lavøya var dekket av is og etter hvert kom snøstormen. Føret var tungt og med en god del snø på fjellet kunne de ikke bruke stien ved Tomtvatnet, men ble nødt til å sykle langs veien.

– Da vi kom til Markabygda møtte vi sterk motvind, og den siste 1,5 mila ble lang, sier Sørmo.

Selv om det var veldig dårlig vær denne dagen og at seier ikke brakte med seg en premie, påpeker Sørmo at sykkelturen var verdt det. Nå vurderer hun å kjøpe en sølvmedalje i bursdagsgave til sin bror.

 

Riktig utstyr til riktig årstid

Ut i fra det Sørmo forteller kan vi vel trygt si at man også kan sykle runden rundt Tomtvatnet selv om det er vinter. Vi vil likevel anbefale at du har utstyr som er tilpasset årstiden og været.

– Skal du sykle på vinteren anbefaler jeg at du har piggdekk, sykkellykt, refleksvest, vind- og vanntette klær, varme sykkelsko, ull-overdel, gode hansker, ekstra hansker, buff, briller og nok mat og drikke, sier Sørmo som gleder seg til årets TdT-ritt den 15. juni.

– Jeg skal selvfølgelig sykle i år også. Jeg bruker å være heiagjeng sammen med fire andre damer. Vi står utkledd i Kolbergbakken og heier på de som passerer. Det er virkelig morsomt å se hvor glade alle blir når det er liv og røre i løypa. Etterpå henger vi oss på og fullfører runden på sykkel.

I år ønsker hun å utfordre sine kolleger Asgeir Edvardsen, Emil Bjørn og Kristian Winge. Vi ønsker dem lykke til.

 

En folkefest i flotte omgivelser

Sørmo har deltatt i Tour de Tomtvatnet flere ganger og skryter av arrangementet.

– Det beste med Tour de Tomtvatnet er opplevelsene du får underveis. Det er så mange fine omgivelser rundt løypa. I tillegg har vi afterbiken i fjæra på Moan som er en flott avslutning på dagen.

Hun ønsker også å nevne folkehelsegevinsten når hun snakker om rittet, og tenker da spesielt på Fredagstouren for ungdommene. Under Fredagstouren sykler nesten 900 spreke elever hele eller deler av løypa.

Sist men ikke minst retter Sørmo en stor takk til dugnadsfolket og alle deltagerne.

– Dugnadsfolket fortjener en klapp på skuldra for den innsatsen og de arbeidstimene de legger ned for at rittet skal kunne gjennomføres. Og hadde det ikke vært for alle deltagerne og heiagjengene i løypa hadde ikke rittet blitt en fantastisk folkefest.

Andre nyheter

TdT Barneritt 2019

Tour de Tomtvatnet 2019

Populær Fredagstour

Nesten 1000 elever stilte på startstreken i årets fredagsutgaven av Tour de Tomtvatnet.

La barna oppleve ekte sykkelglede

Om barna er drevne syklister eller nettopp har startet å sykle, kan barna trygt bli med på årets barneritt. For i barnerittet er det ikke resultatene som står i fokus, men gleden over å delta, komme i mål og få en medalje rundt halsen. I dette rittet kan barna sykle på den sykkelen de selv […]

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.