Endelig gull til Sørmo

Ann Helen Sørmo på Lavøya 1. januar 2019

Beslutningen om å sykle TdT-løypa i snø og storm var enkel for Ann Helen Sørmo. Motivasjonen var å knuse broren.

1. januar i år tok Ann Helen Sørmo med seg samboeren og syklet TdT-runden. Kanskje ikke for å ta en hyggelig tur rundt løypa og nyte omgivelsene, men for å vinne den årlige konkurransen hun har med sin bror om å bli den første til å sykle hele runden.

– Det har automatisk blitt en konkurranse, uten at vi har avtalt det. Det hele startet da jeg postet et bilde fra TdT-runden på facebook i 2013. Etter dette innlegget begynte min bror å sende meg ett bilde fra hans første tur rundt TdT-løypa. Dette gjorde han hvert eneste år – kun for å terge meg, sier Sørmo.

Etter noen år med seier til hennes bror, bestemte Sørmo seg i romjulen 2018 for at nå var det hennes tur.

 

Snø, vind og glattis

1. januar 2019 ble datoen. Klokken 12.00 satte Sørmo og samboeren seg på syklene og startet på den 5 mil lange runden fra huset sitt på Skogn.

Vi begynte i medvind, men da vi passerte Frol barneskole begynte jeg å bli skeptisk til vær- og føreforhold over fjellet. Vi så at det var snøbyger i lufta. Men det var ikke noe alternativ å gi seg, så vi fortsatte, forteller Sørmo.

Bakkene opp mot Lavøya var dekket av is og etter hvert kom snøstormen. Føret var tungt og med en god del snø på fjellet kunne de ikke bruke stien ved Tomtvatnet, men ble nødt til å sykle langs veien.

– Da vi kom til Markabygda møtte vi sterk motvind, og den siste 1,5 mila ble lang, sier Sørmo.

Selv om det var veldig dårlig vær denne dagen og at seier ikke brakte med seg en premie, påpeker Sørmo at sykkelturen var verdt det. Nå vurderer hun å kjøpe en sølvmedalje i bursdagsgave til sin bror.

 

Riktig utstyr til riktig årstid

Ut i fra det Sørmo forteller kan vi vel trygt si at man også kan sykle runden rundt Tomtvatnet selv om det er vinter. Vi vil likevel anbefale at du har utstyr som er tilpasset årstiden og været.

– Skal du sykle på vinteren anbefaler jeg at du har piggdekk, sykkellykt, refleksvest, vind- og vanntette klær, varme sykkelsko, ull-overdel, gode hansker, ekstra hansker, buff, briller og nok mat og drikke, sier Sørmo som gleder seg til årets TdT-ritt den 15. juni.

– Jeg skal selvfølgelig sykle i år også. Jeg bruker å være heiagjeng sammen med fire andre damer. Vi står utkledd i Kolbergbakken og heier på de som passerer. Det er virkelig morsomt å se hvor glade alle blir når det er liv og røre i løypa. Etterpå henger vi oss på og fullfører runden på sykkel.

I år ønsker hun å utfordre sine kolleger Asgeir Edvardsen, Emil Bjørn og Kristian Winge. Vi ønsker dem lykke til.

 

En folkefest i flotte omgivelser

Sørmo har deltatt i Tour de Tomtvatnet flere ganger og skryter av arrangementet.

– Det beste med Tour de Tomtvatnet er opplevelsene du får underveis. Det er så mange fine omgivelser rundt løypa. I tillegg har vi afterbiken i fjæra på Moan som er en flott avslutning på dagen.

Hun ønsker også å nevne folkehelsegevinsten når hun snakker om rittet, og tenker da spesielt på Fredagstouren for ungdommene. Under Fredagstouren sykler nesten 900 spreke elever hele eller deler av løypa.

Sist men ikke minst retter Sørmo en stor takk til dugnadsfolket og alle deltagerne.

– Dugnadsfolket fortjener en klapp på skuldra for den innsatsen og de arbeidstimene de legger ned for at rittet skal kunne gjennomføres. Og hadde det ikke vært for alle deltagerne og heiagjengene i løypa hadde ikke rittet blitt en fantastisk folkefest.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding. På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum […]

Årets ordinære utgave av Tour de Tomtvatnet avlyses

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avlyse vårt arrangement lørdag 11. juni.

To uker før rittdagen er påmeldingen så lav at vi ikke finner mening i å videreføre planleggingsarbeidet, påføre oss flere kostnader og gjennomføre den betydelig dugnadsinnsats som kreves for en forsvarlig gjennomføring.

Forsinket oppstart KulTour

På grunn av noen tekniske utfordringer er oppstarten av årets KulTour utsatt.  Vi håper å få kjørt ut plakater med  QR-koder i løpet av uken som kommer.

Påmeldingen har startet!

Påmeldingen er åpen! Påmelding til årets Tour de Tomtvatnet er nå åpnet!  Det er mulig å melde seg på i følgende øvelser Open (elite) Tur Trim Trim el-sykkel Tidlig start 09:00 Markabygda Barneritt Startkontingent 2022 eksklusiv lisens (legg merke til tidspunkt for prisstigning) Open 18.03.2022 – 18.05.2022 kl 23:59 – 500,- 19.05.2022 – 10.06.2022 kl […]