Grisene flyr igjen

Purktrøas rosa griser har spisset humøret, og formen, til årets Tour de Tomtvatnet.

Deltakerne fra Purktrøa barnehage i Skogn gjorde seg bemerket med sine knallrosa t-skjorter med påtrykket Pig Racing og sitt smittende humør i sykkelrittet i 2012. I fjor var de forhindret i å delta og syklet løypa på feil dag. I år er de tilbake, flere og sterkere enn noen gang.

– Det første året vi deltok sammen i rittet var vi fem, seks stykker. Nå er vi 15. Både ansatte og foreldre, damer og menn. Det er en nydelig gjeng vi har med oss, skryter barnehagestyrer og sjefsgris Ingebjørg Mikalsen.

Sykler samlet i mål

T-skjortetrykkeriet er i ferd med å gå varm og tom for rosafarge ifølge Mikalsen.

– Interessen for sykkelrittet her på huset er helt syk. Vi trykker skjorter i fleng om dagen, smiler hun.

Hun trekker fram breddefokuset som helt avgjørende for at de klarer å mønstre så mange deltakere fra barnehagen til start i rittet.

– For oss er det viktigste å ha det morsomt og komme samlet i mål. Ikke å komme først til en bestemt tid. Terskelen er null. Det er det som er så fint med dette arrangementet og gjør det enkelt for oss å engasjere ansatte og foreldre, sier Mikalsen.

– Men vi har ett hederlig unntak. Det er en far som starter i Open-klassen (konkurranse). Han kommer aldri samlet i mål, fleiper hun.

Fellestreninger

I vår har barnehageflokken trent jevnlig fram mot rittet 14. juni.

– Vi møter opp på Bunnpris i Skogn og sykler sammen to ganger i uka. Vi har vært mellom 10 og 15 syklister hver gang. Vi har prøvd oss på fellesturer med Ti på topp, men dette fenger langt flere hos oss, sier Mikalsen.

Ingebjørg MIkalsen, styrer i Purktrøa barnehage, i egendesignet grisehjelm.
Ingebjørg MIkalsen, styrer i Purktrøa barnehage, i egendesignet grisehjelm.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding. På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum […]

Årets ordinære utgave av Tour de Tomtvatnet avlyses

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avlyse vårt arrangement lørdag 11. juni.

To uker før rittdagen er påmeldingen så lav at vi ikke finner mening i å videreføre planleggingsarbeidet, påføre oss flere kostnader og gjennomføre den betydelig dugnadsinnsats som kreves for en forsvarlig gjennomføring.

Forsinket oppstart KulTour

På grunn av noen tekniske utfordringer er oppstarten av årets KulTour utsatt.  Vi håper å få kjørt ut plakater med  QR-koder i løpet av uken som kommer.

Påmeldingen har startet!

Påmeldingen er åpen! Påmelding til årets Tour de Tomtvatnet er nå åpnet!  Det er mulig å melde seg på i følgende øvelser Open (elite) Tur Trim Trim el-sykkel Tidlig start 09:00 Markabygda Barneritt Startkontingent 2022 eksklusiv lisens (legg merke til tidspunkt for prisstigning) Open 18.03.2022 – 18.05.2022 kl 23:59 – 500,- 19.05.2022 – 10.06.2022 kl […]