Grisene flyr igjen

Purktrøas rosa griser har spisset humøret, og formen, til årets Tour de Tomtvatnet.

Deltakerne fra Purktrøa barnehage i Skogn gjorde seg bemerket med sine knallrosa t-skjorter med påtrykket Pig Racing og sitt smittende humør i sykkelrittet i 2012. I fjor var de forhindret i å delta og syklet løypa på feil dag. I år er de tilbake, flere og sterkere enn noen gang.

– Det første året vi deltok sammen i rittet var vi fem, seks stykker. Nå er vi 15. Både ansatte og foreldre, damer og menn. Det er en nydelig gjeng vi har med oss, skryter barnehagestyrer og sjefsgris Ingebjørg Mikalsen.

Sykler samlet i mål

T-skjortetrykkeriet er i ferd med å gå varm og tom for rosafarge ifølge Mikalsen.

– Interessen for sykkelrittet her på huset er helt syk. Vi trykker skjorter i fleng om dagen, smiler hun.

Hun trekker fram breddefokuset som helt avgjørende for at de klarer å mønstre så mange deltakere fra barnehagen til start i rittet.

– For oss er det viktigste å ha det morsomt og komme samlet i mål. Ikke å komme først til en bestemt tid. Terskelen er null. Det er det som er så fint med dette arrangementet og gjør det enkelt for oss å engasjere ansatte og foreldre, sier Mikalsen.

– Men vi har ett hederlig unntak. Det er en far som starter i Open-klassen (konkurranse). Han kommer aldri samlet i mål, fleiper hun.

Fellestreninger

I vår har barnehageflokken trent jevnlig fram mot rittet 14. juni.

– Vi møter opp på Bunnpris i Skogn og sykler sammen to ganger i uka. Vi har vært mellom 10 og 15 syklister hver gang. Vi har prøvd oss på fellesturer med Ti på topp, men dette fenger langt flere hos oss, sier Mikalsen.

Ingebjørg MIkalsen, styrer i Purktrøa barnehage, i egendesignet grisehjelm.
Ingebjørg MIkalsen, styrer i Purktrøa barnehage, i egendesignet grisehjelm.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet hele sommeren 2021

I år åpner vi opp hele 8 sykkelløyper fra 29. mai! Vi har den ordinære Tour de Tomvatnet løypen, Markabygda-etappen og barneritt i QR-innpakning fra 29. mai – 13. juni. I tillegg har vi tryllet fram 5 ulike KulTour-løyper der du kan oppleve kultur og kulinariske opplevelser på sykkelsetet hele sommeren – Munkeby, Falstad, Røstad, […]

9 timer igjen! Se siste oppdaterte informasjon!

Er du klar for årets TdTQR og TdTKulTour? I det klokken sier 9 timer igjen til start har vi noen oppdateringer å komme med knyttet til plassering av sjekkpunkter. Vi har gjort noen endringer i oppsettet de siste dagene. Alle kart skal være oppdatert, samt informasjon om plassering av sjekkpunkter under hver løype. Har du […]

Tour de Tomtvatnet 2021

Delta på årets Tour de Tomtvatnet
– TdTQR
– Tour de Tomtvatnet 47km
– Markabyda – 15km
– Barneritt
– TdTKulTour

TdT 2021 – en alternativ tour

Med bakgrunn i den usikre situasjonen knyttet til corona har styret i Tour de Tomtvatnet besluttet og arrangere en alternativ tour i 2021 på lik linje med arrangementet i 2020.

Årets alternative tour vil bli arrangert fra 29.mai til 12.juni 2021.