«Hjemmeseier» for Mari og Anders

Premieskapet til idrettsparet fra Levanger er fylt til randen, men det aller største gullet kom 21. mars; Vilma.

Samboerparet Anders Högberg og Mari Guin har begge vunnet Tour de Tomtvatnet. Anders vant senest i fjor med tiden 1 time og 22 min. i klassen Open (elite). I år nedgraderer han sine egne ambisjoner fra vinnerkandidat til ”outsider”.

– Jeg har vel nedprioritert sykling i år. Det har vært litt til og fra med trening i vinter og vår. De siste ukene har jeg jobbet mye og ikke hatt tid til å sykle, men jeg skal gjøre et skippertak nå. Jeg skal kjøre noen harde intervaller å sykle gjennom løypa noen ganger, forteller den regjerende TdT-vinneren.

– Jeg skal bite fra meg

Högberg har tidligere representert det svenske skilandslaget og har bl.a. vunnet Det kinesiske Vasaloppet. 42-åringen har også sterke prestasjoner i langløp på ski. Nå er skia lagt på hylla til fordel for trenergjerning på kretslag og skilinja i Meråker, og Högberg innser at konkurransen i TdT er hardere enn noen gang.

– Det har blitt et veldig sterkt sykkelmiljø i Levanger og det er nok andre personer som er større favoritter til å vinne i år enn meg. Men jeg skal bite fra meg og gjøre et forsøk.

– TdT passer for alle

Som Skogn-syklist er det nesten obligatorisk å sykle Midt-Norges største sykkelritt på hjemmebane.

– Tour de Tomtvatnet er et bra ritt og arrangement som jeg ikke vil gå glipp av. Løypa er ikke spesielt teknisk krevende og passer for alle, enten man er elitesyklist eller mosjonist. Absolutt alle klarer å gjennomføre dette, sier Högberg.

– Til og med Stig Rune Kveen klarer å henge med i denne løypa, så jeg håper han tar utfordringen i å bli beste lærer fra skilinja i Meråker i årets TdT, smiler svensken.

Generalprøven til TdT for Högberg blir Grovatesten 5. juni.

– Dette er et løp med Frode Estil i spissen. 6,4 kilometer fra sentrum i Meråker og opp til Grova skisenter. Frode vil nok ikke sykle TdT, så da får vi heller konkurrere i løping.

Vilma kom til verden 21. mars i år. Karrierens foreløpige høydepunkt for både Mari og Anders.

Trapp og trilleturer

Nybakt småbarnsmor Mari Guin har så vidt kommet i gang med treningen. Men å stille til start i åres TdT er lite aktuelt.

– Jeg har trent rolig i noen uker nå og det er godt å være i gang. Jeg må innrømme at jeg har hatt litt abstinens. Men det frister lite med å sykle ritt i år, smiler hun.

Mari har gjort seg bemerket med flere sterke prestasjoner gjennom idrettskarrieren, både som langrennsløper for Spkl. Nessegutten og friidrettsutøver for Frol IL. Nå prøver hun å finne tid til trening i en hektisk hverdag.

– Vilma er bare to måneder gammel og kan ikke ligge i sykkelvogn ennå, men det blir nok mer sykling etter hvert. Jeg har benyttet meg litt av trimtrappa i Staupshaugen. Det er skånsom trening og en fin start når man skal komme i gang igjen. Ellers har jeg jogget litt mens pappa har trillet Wilma. Å trille vogna opp på Stokkvola for eksempel, er ypperlig trening for småbarnsmødre. Da blir man skikkelig svett og andpusten.

Tips til effektiv trening

Maris beste tips til trening når man har småbarn eller ikke finner tid?

– Gjør øktene mer effektiv. Man trenger ikke være lenge ute og alle har tid til å trene om man planlegger litt. Men nå har jo vi bare ett barn, så det er jo forskjell på det også. Jeg og Anders bytter litt på å trene og da får vi luftet oss litt begge to.

I fjor syklet Mari sammen med Frisklivssentralen med start klokka 09. Hun mener TdT er et ritt alle kan gjennomføre, uavhengig av fysisk form og treningsbakgrunn.

– Det er absolutt gjennomførbart for alle. Det fikk vi se i fjor da vi syklet sammen med ulike utgangspunkt. Med tidligstarten klokka ni får man ikke det samme tidspresset. Det er et godt alternativ til å starte i trimklassen, sier Mari.

Andre nyheter

TdT Barneritt 2019

Tour de Tomtvatnet 2019

Populær Fredagstour

Nesten 1000 elever stilte på startstreken i årets fredagsutgaven av Tour de Tomtvatnet.

La barna oppleve ekte sykkelglede

Om barna er drevne syklister eller nettopp har startet å sykle, kan barna trygt bli med på årets barneritt. For i barnerittet er det ikke resultatene som står i fokus, men gleden over å delta, komme i mål og få en medalje rundt halsen. I dette rittet kan barna sykle på den sykkelen de selv […]

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.