Hvem vinner TdT 2015?

Andreas Fuglstad (t.v.) og Anders Högberg er to av favorittene til å vinne eliteklassen i Tour de Tomtvatnet. Her sammen med Håvard Martin Noem i Intersport dagen før dagen.

18 år gamle Andreas Fuglstad utfordrer de mer erfarne turritt-syklistene som Anders Högberg i årets utgave av Tour de Tomtvatnet.

Fuglstad sykler for arrangørklubben IL Sverre og er i norgestoppen i sin aldersklasse på bane og landevei. I turritt har han langt mindre erfaring, men tør likevel lansere seg selv som en av vinnerkandidatene.

– På en god dag skal jeg ha brukbare sjanser til å slå alle de som er påmeldt i TdT Open-klassen. Nivået i norgescupen er noe høyere enn i lokale turritt, men her er det mange sterke syklister på startstreken, sier den lovende 18-åringen.

– Målet er å ligge i tet hele veien inn mot mål. Det blir viktig å komme først inn i den siste svingen, legger han til.

Ringrev fra Sverige i «kalasform»

Anders Högberg er en av de mer rutinerte ringrevene i startfeltet. Forrige helg gikk han til topps i Hårskallen opp, duatlon fra Røstad til Hårskallen. Han håper å kunne kjempe om seieren denne helga også.

– Jeg skal gjøre det jeg kan for å henge med opp til toppen. Klarer man det, er mye gjort. Men det er et veldig bra startfelt med både unge utfordrere og mer erfarne syklister, sier den tidligere svenske landslagssprinteren i langrenn. Nå sykler han for Skogn IL.

Låner toppsykkel av Intersport

TdT-sponsor har såpass tro på sykkeltalentet Fuglstad at de låner ham en toppsykkel til bruk i lørdagens ritt.

– Det setter jeg veldig stor pris på. Jeg må prioritere å bruke penger på landeveissykkel og kan ikke ta meg råd til en slik sykkel kun til dette ene rittet, sier Fuglstad.

– Det er bare moro å være med å bidra. Det skal i alle fall ikke stå på sykkelen, som ligger i prissjiktet over 20.000 kroner, røper butikksjef ved Intersport på Moan, Håvard Martin Noem.

bilde(4)
Håvard Martin Noem i Intersport låner villig bort en toppsykkel til IL Sverres stortalent Andreas Fuglstad (t.h.) i Tour de Tomtvatnet.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet hele sommeren 2021

I år åpner vi opp hele 8 sykkelløyper fra 29. mai! Vi har den ordinære Tour de Tomvatnet løypen, Markabygda-etappen og barneritt i QR-innpakning fra 29. mai – 13. juni. I tillegg har vi tryllet fram 5 ulike KulTour-løyper der du kan oppleve kultur og kulinariske opplevelser på sykkelsetet hele sommeren – Munkeby, Falstad, Røstad, […]

9 timer igjen! Se siste oppdaterte informasjon!

Er du klar for årets TdTQR og TdTKulTour? I det klokken sier 9 timer igjen til start har vi noen oppdateringer å komme med knyttet til plassering av sjekkpunkter. Vi har gjort noen endringer i oppsettet de siste dagene. Alle kart skal være oppdatert, samt informasjon om plassering av sjekkpunkter under hver løype. Har du […]

Tour de Tomtvatnet 2021

Delta på årets Tour de Tomtvatnet
– TdTQR
– Tour de Tomtvatnet 47km
– Markabyda – 15km
– Barneritt
– TdTKulTour

TdT 2021 – en alternativ tour

Med bakgrunn i den usikre situasjonen knyttet til corona har styret i Tour de Tomtvatnet besluttet og arrangere en alternativ tour i 2021 på lik linje med arrangementet i 2020.

Årets alternative tour vil bli arrangert fra 29.mai til 12.juni 2021.