Hvem vinner TdT 2015?

Andreas Fuglstad (t.v.) og Anders Högberg er to av favorittene til å vinne eliteklassen i Tour de Tomtvatnet. Her sammen med Håvard Martin Noem i Intersport dagen før dagen.

18 år gamle Andreas Fuglstad utfordrer de mer erfarne turritt-syklistene som Anders Högberg i årets utgave av Tour de Tomtvatnet.

Fuglstad sykler for arrangørklubben IL Sverre og er i norgestoppen i sin aldersklasse på bane og landevei. I turritt har han langt mindre erfaring, men tør likevel lansere seg selv som en av vinnerkandidatene.

– På en god dag skal jeg ha brukbare sjanser til å slå alle de som er påmeldt i TdT Open-klassen. Nivået i norgescupen er noe høyere enn i lokale turritt, men her er det mange sterke syklister på startstreken, sier den lovende 18-åringen.

– Målet er å ligge i tet hele veien inn mot mål. Det blir viktig å komme først inn i den siste svingen, legger han til.

Ringrev fra Sverige i “kalasform”

Anders Högberg er en av de mer rutinerte ringrevene i startfeltet. Forrige helg gikk han til topps i Hårskallen opp, duatlon fra Røstad til Hårskallen. Han håper å kunne kjempe om seieren denne helga også.

– Jeg skal gjøre det jeg kan for å henge med opp til toppen. Klarer man det, er mye gjort. Men det er et veldig bra startfelt med både unge utfordrere og mer erfarne syklister, sier den tidligere svenske landslagssprinteren i langrenn. Nå sykler han for Skogn IL.

Låner toppsykkel av Intersport

TdT-sponsor har såpass tro på sykkeltalentet Fuglstad at de låner ham en toppsykkel til bruk i lørdagens ritt.

– Det setter jeg veldig stor pris på. Jeg må prioritere å bruke penger på landeveissykkel og kan ikke ta meg råd til en slik sykkel kun til dette ene rittet, sier Fuglstad.

– Det er bare moro å være med å bidra. Det skal i alle fall ikke stå på sykkelen, som ligger i prissjiktet over 20.000 kroner, røper butikksjef ved Intersport på Moan, Håvard Martin Noem.

bilde(4)
Håvard Martin Noem i Intersport låner villig bort en toppsykkel til IL Sverres stortalent Andreas Fuglstad (t.h.) i Tour de Tomtvatnet.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding. På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum […]

Årets ordinære utgave av Tour de Tomtvatnet avlyses

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avlyse vårt arrangement lørdag 11. juni.

To uker før rittdagen er påmeldingen så lav at vi ikke finner mening i å videreføre planleggingsarbeidet, påføre oss flere kostnader og gjennomføre den betydelig dugnadsinnsats som kreves for en forsvarlig gjennomføring.

Forsinket oppstart KulTour

På grunn av noen tekniske utfordringer er oppstarten av årets KulTour utsatt.  Vi håper å få kjørt ut plakater med  QR-koder i løpet av uken som kommer.

Påmeldingen har startet!

Påmeldingen er åpen! Påmelding til årets Tour de Tomtvatnet er nå åpnet!  Det er mulig å melde seg på i følgende øvelser Open (elite) Tur Trim Trim el-sykkel Tidlig start 09:00 Markabygda Barneritt Startkontingent 2022 eksklusiv lisens (legg merke til tidspunkt for prisstigning) Open 18.03.2022 – 18.05.2022 kl 23:59 – 500,- 19.05.2022 – 10.06.2022 kl […]