Mari Guin og Anders Högberg holder innlegg om kosthold og trening i et seminar på HiNT. Foto: Levanger-Avisa.
Tirsdag 11. mars kl. 18.00 til ca. kl. 20.00 inviteres alle studenter, ansatte og interesserte til et kostholdsseminar i Orangesalen i Nylåna på HiNT, Røstad.
Bak arrangementet står Høgskolen i Nord-Trøndelag, Tour de Tomtvatnet og SiNOT.
Vi har engasjert Mari Guin som inspirator og forelser. Hun underviser til daglig om kosthold og næringskilder for å oppnå energi og hvordan vi gjennom maten kan få overskudd til arbeid og trening.
I tillegg kommer Guins samboer, Anders Högberg, som er en milsluker på ski om vitneren og i fjell og terreng om sommeren. Han vil fortelle om viktigheten av kosthold knyttet til fysisk aktivitet og hvordan vi kan få mest mulig utbytte av treningstiden vi bruker.
Det er ingen påmelding og det er gratis deltakelse for alle interesserte.
Grovt program for kvelden:
Kl. 18.00 – kl. 19.00:
- Generelt om kostholdets betydning for helse, og problemer som kan oppstå
- ved feilernæring. Hva betyr maten for vår helse?
- Riktig kosthold i forhold til energi og overskudd i hverdagen, måltidsmønster og sammenstningen av måltider; fett, karbohydrater og proteiner.
- Hvordan maten påvirker psykiske og fysiske yteevner og hvordan små endringer kan utgjøre en forskjell
- En kort spørsmålsrunde før pause
- Fruktpause
Kl. 19.00 – kl. 20.00:
- Kosthold i forhold til fysisk aktivitet
- Kosthold for ei bra treningsøkt, mat og drikke før, under og etter trening
- Hva vektlegger en langdistanseløper av treningsformer for å få størst mulig utbbytte av nedlagt treningstimer?
- Effektivisering av trening i forhold til jobb, studier og famile
- Praktiske tips og om treningsøkter både for mosjonister og de som er aktive
- En spørsmålsrunde i forhold til gjennomgått tema før avrunding