Skifest for hele familien

Vegard Skreden (f.v.), Robert Ressem, Lars Heirsaunet, Olav Salater og Christian Green inviterer til vinterfestival på Frolfjellet lørdag 1. april.

Lokale krefter går sammen om å arrangere en vinterfestival på Vulusjøen.

Lørdag 1. april arrangeres Tour de Tomtvatnet Vinterfestival for første gang.

– Dette er en familiedag lik barnas skidag i Granåsen. Vi ønsker å få til noe av det samme med Vulusjøen og Skallstuggu som utgangspunkt. Om vi ikke klarer å trekke 15.000 som i Trondheim, håper vi å se store og små delta i vinterfestivalen med Innherreds vintereldorado på Vulusjøen som ramme for arrangementet, sier Salater. Han er ny styreleder i Tour de Tomtvatnet.

– Vi feirer tiårsjubileum for sykkelrittet i år og har forsøkt oss på å arrangere skirenn under samme paraply de siste år med vekslende hell. I jubileumsåret tar vi mål av oss å få til tre gnistrende arrangement for ski, sykkel og løp, en ny Tour de Tomtvatnet trippel. Alle med en folkelig og familievennlig profil, slik vi kjenner det fra sykkelrittet, utdyper Salater.

Familievennlig turrenn

Vinterfestivalen er en videreføring av Tour de Tomtvatnet på ski, en mer familievennlig utgave av et ordinært turrenn på ski, beskriver Olav Salater.

– Det blir aking for de aller minste, skileik for ungdommen og turløyper i ulike distanser for de som vil ta seg en skitur denne dagen. Skiglede og friluftsliv står i fokus, ikke nye personlige rekorder og blodslit ute i løypene.

Håper på gode forhold

Med seg i den erfarne arrangørstaben har han Frol IL, Sportsklubben Nessegutten og Skallstuggu med Christian Green i spissen.

– Vi har fått med oss et ”dream-team” med erfarne og energiske folk som garanterer for en god opplevelse for de som deltar på vinterfestivalen. Når vi skriver april varmer vårsola også litt ekstra på Vulusjøen, smiler Salater.

Utstyrshjelp

For de som stiller uten nevneverdig smøreekspertise, vil det være kyndige fagfolk tilgjengelig på arenaen for å bidra med tips og råd, sågar smørehjelp.

– Vi har også et samarbeid med Utstyrsbua som har langrennsutstyr å låne ut for de som har behov for det. Kom som du er med det utstyret du har, er vår oppfordring til alle som har lyst til å oppleve en trivelig dag på fjellet. Det blir flotte premier og en ”afterski light”, tilpasset familiekonseptet, røper Salater.

– Påmeldingen har åpnet og det er mulig å melde seg på helt fram til start, informerer Salater.

GÅ TIL PÅMELDING

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet hele sommeren 2021

I år åpner vi opp hele 8 sykkelløyper fra 29. mai! Vi har den ordinære Tour de Tomvatnet løypen, Markabygda-etappen og barneritt i QR-innpakning fra 29. mai – 13. juni. I tillegg har vi tryllet fram 5 ulike KulTour-løyper der du kan oppleve kultur og kulinariske opplevelser på sykkelsetet hele sommeren – Munkeby, Falstad, Røstad, […]

9 timer igjen! Se siste oppdaterte informasjon!

Er du klar for årets TdTQR og TdTKulTour? I det klokken sier 9 timer igjen til start har vi noen oppdateringer å komme med knyttet til plassering av sjekkpunkter. Vi har gjort noen endringer i oppsettet de siste dagene. Alle kart skal være oppdatert, samt informasjon om plassering av sjekkpunkter under hver løype. Har du […]

Tour de Tomtvatnet 2021

Delta på årets Tour de Tomtvatnet
– TdTQR
– Tour de Tomtvatnet 47km
– Markabyda – 15km
– Barneritt
– TdTKulTour

TdT 2021 – en alternativ tour

Med bakgrunn i den usikre situasjonen knyttet til corona har styret i Tour de Tomtvatnet besluttet og arrangere en alternativ tour i 2021 på lik linje med arrangementet i 2020.

Årets alternative tour vil bli arrangert fra 29.mai til 12.juni 2021.