Skifest for hele familien

Vegard Skreden (f.v.), Robert Ressem, Lars Heirsaunet, Olav Salater og Christian Green inviterer til vinterfestival på Frolfjellet lørdag 1. april.

Lokale krefter går sammen om å arrangere en vinterfestival på Vulusjøen.

Lørdag 1. april arrangeres Tour de Tomtvatnet Vinterfestival for første gang.

– Dette er en familiedag lik barnas skidag i Granåsen. Vi ønsker å få til noe av det samme med Vulusjøen og Skallstuggu som utgangspunkt. Om vi ikke klarer å trekke 15.000 som i Trondheim, håper vi å se store og små delta i vinterfestivalen med Innherreds vintereldorado på Vulusjøen som ramme for arrangementet, sier Salater. Han er ny styreleder i Tour de Tomtvatnet.

– Vi feirer tiårsjubileum for sykkelrittet i år og har forsøkt oss på å arrangere skirenn under samme paraply de siste år med vekslende hell. I jubileumsåret tar vi mål av oss å få til tre gnistrende arrangement for ski, sykkel og løp, en ny Tour de Tomtvatnet trippel. Alle med en folkelig og familievennlig profil, slik vi kjenner det fra sykkelrittet, utdyper Salater.

Familievennlig turrenn

Vinterfestivalen er en videreføring av Tour de Tomtvatnet på ski, en mer familievennlig utgave av et ordinært turrenn på ski, beskriver Olav Salater.

– Det blir aking for de aller minste, skileik for ungdommen og turløyper i ulike distanser for de som vil ta seg en skitur denne dagen. Skiglede og friluftsliv står i fokus, ikke nye personlige rekorder og blodslit ute i løypene.

Håper på gode forhold

Med seg i den erfarne arrangørstaben har han Frol IL, Sportsklubben Nessegutten og Skallstuggu med Christian Green i spissen.

– Vi har fått med oss et ”dream-team” med erfarne og energiske folk som garanterer for en god opplevelse for de som deltar på vinterfestivalen. Når vi skriver april varmer vårsola også litt ekstra på Vulusjøen, smiler Salater.

Utstyrshjelp

For de som stiller uten nevneverdig smøreekspertise, vil det være kyndige fagfolk tilgjengelig på arenaen for å bidra med tips og råd, sågar smørehjelp.

– Vi har også et samarbeid med Utstyrsbua som har langrennsutstyr å låne ut for de som har behov for det. Kom som du er med det utstyret du har, er vår oppfordring til alle som har lyst til å oppleve en trivelig dag på fjellet. Det blir flotte premier og en ”afterski light”, tilpasset familiekonseptet, røper Salater.

– Påmeldingen har åpnet og det er mulig å melde seg på helt fram til start, informerer Salater.

GÅ TIL PÅMELDING

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding. På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum […]

Årets ordinære utgave av Tour de Tomtvatnet avlyses

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avlyse vårt arrangement lørdag 11. juni.

To uker før rittdagen er påmeldingen så lav at vi ikke finner mening i å videreføre planleggingsarbeidet, påføre oss flere kostnader og gjennomføre den betydelig dugnadsinnsats som kreves for en forsvarlig gjennomføring.

Forsinket oppstart KulTour

På grunn av noen tekniske utfordringer er oppstarten av årets KulTour utsatt.  Vi håper å få kjørt ut plakater med  QR-koder i løpet av uken som kommer.

Påmeldingen har startet!

Påmeldingen er åpen! Påmelding til årets Tour de Tomtvatnet er nå åpnet!  Det er mulig å melde seg på i følgende øvelser Open (elite) Tur Trim Trim el-sykkel Tidlig start 09:00 Markabygda Barneritt Startkontingent 2022 eksklusiv lisens (legg merke til tidspunkt for prisstigning) Open 18.03.2022 – 18.05.2022 kl 23:59 – 500,- 19.05.2022 – 10.06.2022 kl […]