Sykle til jobben

Foto: Levanger-Avisa.
I dag går startskuddet for den årlige Sykle til jobben-aksjonen i regi av Bedriftsidretten over hele landet.

Sykehuset i Levanger ble beste bedrift i landet i fjorårets konkurranse da de syklet mer enn to ganger rundt jorda med over 100 lag. I år har frisklivskoordinator Ingjerd Camilla Skogmo mål om å få ut de som ikke trener til vanlig.

– Vi har mange sprekinger her på sykehuset. Flere av de ansatte trener daglig og deltar i sykkelritt som Tour de Tomtvatnet og Trondheim-Oslo. Det viktigste med aksjonen i år er å rekruttere de som ikke er i aktivitet til daglig. Det er ikke om å gjøre å ha med så mange eller sykle langt, men få flere i aktivitet, sier Skogmo til Levanger-Avisa.

Slår seg sammen

I fjor deltok 3-400 ansatte ved Sykehuset Levanger på vårens sykkelaksjon av totalt 1500. Nå er Helse Nord-Trøndelags to avdelinger i Levanger og Namsos sammen om deltakelse i mosjonskampanjen.

– Vi har satt oss mål om cirka 500 deltakere fra hele helseforetaket. Det er potensielt 62 lag. Som regel danner hver avdeling et eget lag, forklarer Skogmo.

Sykkelfrokost

Torsdag morgen serverte hun også frokost til sykehusansatte som tar beina eller sykkelen fatt til og fra jobb.

– De får kaffe, frukt og en brødskive. Vi har også planer om å arrangere en sykkelquiz og trimbingo i løpet av våren. I tillegg kjører vi en trappekampanje. Vi oppfordrer de ansatte til å droppe heisen og ta trappa, for så å registrere seg i ei bok som ligger i sjette etasje.

Bedrifter og private lag kan gratis delta på aksjonen ved å registrerer seg på sykletiljobben.no.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet hele sommeren 2021

I år åpner vi opp hele 8 sykkelløyper fra 29. mai! Vi har den ordinære Tour de Tomvatnet løypen, Markabygda-etappen og barneritt i QR-innpakning fra 29. mai – 13. juni. I tillegg har vi tryllet fram 5 ulike KulTour-løyper der du kan oppleve kultur og kulinariske opplevelser på sykkelsetet hele sommeren – Munkeby, Falstad, Røstad, […]

9 timer igjen! Se siste oppdaterte informasjon!

Er du klar for årets TdTQR og TdTKulTour? I det klokken sier 9 timer igjen til start har vi noen oppdateringer å komme med knyttet til plassering av sjekkpunkter. Vi har gjort noen endringer i oppsettet de siste dagene. Alle kart skal være oppdatert, samt informasjon om plassering av sjekkpunkter under hver løype. Har du […]

Tour de Tomtvatnet 2021

Delta på årets Tour de Tomtvatnet
– TdTQR
– Tour de Tomtvatnet 47km
– Markabyda – 15km
– Barneritt
– TdTKulTour

TdT 2021 – en alternativ tour

Med bakgrunn i den usikre situasjonen knyttet til corona har styret i Tour de Tomtvatnet besluttet og arrangere en alternativ tour i 2021 på lik linje med arrangementet i 2020.

Årets alternative tour vil bli arrangert fra 29.mai til 12.juni 2021.