Sykle til jobben

Foto: Levanger-Avisa.
I dag går startskuddet for den årlige Sykle til jobben-aksjonen i regi av Bedriftsidretten over hele landet.

Sykehuset i Levanger ble beste bedrift i landet i fjorårets konkurranse da de syklet mer enn to ganger rundt jorda med over 100 lag. I år har frisklivskoordinator Ingjerd Camilla Skogmo mål om å få ut de som ikke trener til vanlig.

– Vi har mange sprekinger her på sykehuset. Flere av de ansatte trener daglig og deltar i sykkelritt som Tour de Tomtvatnet og Trondheim-Oslo. Det viktigste med aksjonen i år er å rekruttere de som ikke er i aktivitet til daglig. Det er ikke om å gjøre å ha med så mange eller sykle langt, men få flere i aktivitet, sier Skogmo til Levanger-Avisa.

Slår seg sammen

I fjor deltok 3-400 ansatte ved Sykehuset Levanger på vårens sykkelaksjon av totalt 1500. Nå er Helse Nord-Trøndelags to avdelinger i Levanger og Namsos sammen om deltakelse i mosjonskampanjen.

– Vi har satt oss mål om cirka 500 deltakere fra hele helseforetaket. Det er potensielt 62 lag. Som regel danner hver avdeling et eget lag, forklarer Skogmo.

Sykkelfrokost

Torsdag morgen serverte hun også frokost til sykehusansatte som tar beina eller sykkelen fatt til og fra jobb.

– De får kaffe, frukt og en brødskive. Vi har også planer om å arrangere en sykkelquiz og trimbingo i løpet av våren. I tillegg kjører vi en trappekampanje. Vi oppfordrer de ansatte til å droppe heisen og ta trappa, for så å registrere seg i ei bok som ligger i sjette etasje.

Bedrifter og private lag kan gratis delta på aksjonen ved å registrerer seg på sykletiljobben.no.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding. På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum […]

Årets ordinære utgave av Tour de Tomtvatnet avlyses

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avlyse vårt arrangement lørdag 11. juni.

To uker før rittdagen er påmeldingen så lav at vi ikke finner mening i å videreføre planleggingsarbeidet, påføre oss flere kostnader og gjennomføre den betydelig dugnadsinnsats som kreves for en forsvarlig gjennomføring.

Forsinket oppstart KulTour

På grunn av noen tekniske utfordringer er oppstarten av årets KulTour utsatt.  Vi håper å få kjørt ut plakater med  QR-koder i løpet av uken som kommer.

Påmeldingen har startet!

Påmeldingen er åpen! Påmelding til årets Tour de Tomtvatnet er nå åpnet!  Det er mulig å melde seg på i følgende øvelser Open (elite) Tur Trim Trim el-sykkel Tidlig start 09:00 Markabygda Barneritt Startkontingent 2022 eksklusiv lisens (legg merke til tidspunkt for prisstigning) Open 18.03.2022 – 18.05.2022 kl 23:59 – 500,- 19.05.2022 – 10.06.2022 kl […]