TdT og HiNT med samarbeidsavtale

SAMARBEID: Arild Berg (f.v.) Odd Einar Aarmo, Jorunn Aurstad, Steinar Nebb, Terje Rønning, Bjørn Stian Hojem. Foto: Steinar Eggen.

Tour de Tomtvatnet og Høgskolen i Nord-Trøndelag signerte mandag en samarbeidsavtale.

Avtalen går blant annet ut på at ansatte og studenter skal involveres mer i TdT sine tre arrangement skirenn, sykkelritt og løp.

– Dannelsesinstutisjon

Styret i HiNT har besluttet å sette Folkehelse som en overordnet profil på sin totale aktivitet. Dette, sammen med at HiNT ønsker å ta en aktiv samfunnsrolle for folkehelse, er bakgrunnen for at Høgskolen nå har inngått en samarbeidsavtale med Tour de Tomtvatnet.

– Folkehelse er viktig for HiNT. Vi ønsker å ta en aktiv rolle for bedret folkehelse, og er overbevist om at det er riktig for god rekruttering av studenter, riktig overfor for våre ansatte og studenter og riktig for at vi ønsker å være vårt ansvar bevisst som en dannelsesinstitusjon, sier rektor Steinar Nebb.

– Folkebevegelse

– Tour de Tomtvatnet har bokstavelig talt skapt en folkebevegelse. Den ønsker HiNT å ta del i og være med å utvikle videre sammen med arrangøren av skirenn, sykkelritt og løp, legger han til.

Konkret betyr samarbeidsavtalen at HiNT gjør en aktiv innsats overfor ansatte og studenter for å få flest mulig til å trene fram mot og å delta under det populære sykkelrittet i juni. Videre gir samarbeidsavtalen mulighet til å forsterke HiNT sin rolle opp mot prosjektet «Ung på Sykkel» som Tour de Tomtvatnet har kjørt over noen år, og som blant annet har tilført ungdomsskolene i Levanger nærmere 70 nye sykler til odel og eie.

Felles seminar

Nytt av året er også at HiNT og Tour de Tomtvatnet skal samarbeide om et seminar i vår som skal vektlegge aktivitet og kosthold blant «folk flest».

Styreleder i Tour de Tomtvatnet, Arild Berg, er både glad og stolt over samarbeidsavtalen og at HiNT er så tydelig på sitt engasjement for folkehelse og aktivitet for alle.

– HiNT sin uttalte visjon treffer midt i blinken for det vi har som mål å få til gjennom Tour de Tomtvatnet, sier Berg.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet hele sommeren 2021

I år åpner vi opp hele 8 sykkelløyper fra 29. mai! Vi har den ordinære Tour de Tomvatnet løypen, Markabygda-etappen og barneritt i QR-innpakning fra 29. mai – 13. juni. I tillegg har vi tryllet fram 5 ulike KulTour-løyper der du kan oppleve kultur og kulinariske opplevelser på sykkelsetet hele sommeren – Munkeby, Falstad, Røstad, […]

9 timer igjen! Se siste oppdaterte informasjon!

Er du klar for årets TdTQR og TdTKulTour? I det klokken sier 9 timer igjen til start har vi noen oppdateringer å komme med knyttet til plassering av sjekkpunkter. Vi har gjort noen endringer i oppsettet de siste dagene. Alle kart skal være oppdatert, samt informasjon om plassering av sjekkpunkter under hver løype. Har du […]

Tour de Tomtvatnet 2021

Delta på årets Tour de Tomtvatnet
– TdTQR
– Tour de Tomtvatnet 47km
– Markabyda – 15km
– Barneritt
– TdTKulTour

TdT 2021 – en alternativ tour

Med bakgrunn i den usikre situasjonen knyttet til corona har styret i Tour de Tomtvatnet besluttet og arrangere en alternativ tour i 2021 på lik linje med arrangementet i 2020.

Årets alternative tour vil bli arrangert fra 29.mai til 12.juni 2021.