TdT og HiNT med samarbeidsavtale

SAMARBEID: Arild Berg (f.v.) Odd Einar Aarmo, Jorunn Aurstad, Steinar Nebb, Terje Rønning, Bjørn Stian Hojem. Foto: Steinar Eggen.

Tour de Tomtvatnet og Høgskolen i Nord-Trøndelag signerte mandag en samarbeidsavtale.

Avtalen går blant annet ut på at ansatte og studenter skal involveres mer i TdT sine tre arrangement skirenn, sykkelritt og løp.

– Dannelsesinstutisjon

Styret i HiNT har besluttet å sette Folkehelse som en overordnet profil på sin totale aktivitet. Dette, sammen med at HiNT ønsker å ta en aktiv samfunnsrolle for folkehelse, er bakgrunnen for at Høgskolen nå har inngått en samarbeidsavtale med Tour de Tomtvatnet.

– Folkehelse er viktig for HiNT. Vi ønsker å ta en aktiv rolle for bedret folkehelse, og er overbevist om at det er riktig for god rekruttering av studenter, riktig overfor for våre ansatte og studenter og riktig for at vi ønsker å være vårt ansvar bevisst som en dannelsesinstitusjon, sier rektor Steinar Nebb.

– Folkebevegelse

– Tour de Tomtvatnet har bokstavelig talt skapt en folkebevegelse. Den ønsker HiNT å ta del i og være med å utvikle videre sammen med arrangøren av skirenn, sykkelritt og løp, legger han til.

Konkret betyr samarbeidsavtalen at HiNT gjør en aktiv innsats overfor ansatte og studenter for å få flest mulig til å trene fram mot og å delta under det populære sykkelrittet i juni. Videre gir samarbeidsavtalen mulighet til å forsterke HiNT sin rolle opp mot prosjektet “Ung på Sykkel” som Tour de Tomtvatnet har kjørt over noen år, og som blant annet har tilført ungdomsskolene i Levanger nærmere 70 nye sykler til odel og eie.

Felles seminar

Nytt av året er også at HiNT og Tour de Tomtvatnet skal samarbeide om et seminar i vår som skal vektlegge aktivitet og kosthold blant “folk flest”.

Styreleder i Tour de Tomtvatnet, Arild Berg, er både glad og stolt over samarbeidsavtalen og at HiNT er så tydelig på sitt engasjement for folkehelse og aktivitet for alle.

– HiNT sin uttalte visjon treffer midt i blinken for det vi har som mål å få til gjennom Tour de Tomtvatnet, sier Berg.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding. På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum […]

Årets ordinære utgave av Tour de Tomtvatnet avlyses

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avlyse vårt arrangement lørdag 11. juni.

To uker før rittdagen er påmeldingen så lav at vi ikke finner mening i å videreføre planleggingsarbeidet, påføre oss flere kostnader og gjennomføre den betydelig dugnadsinnsats som kreves for en forsvarlig gjennomføring.

Forsinket oppstart KulTour

På grunn av noen tekniske utfordringer er oppstarten av årets KulTour utsatt.  Vi håper å få kjørt ut plakater med  QR-koder i løpet av uken som kommer.

Påmeldingen har startet!

Påmeldingen er åpen! Påmelding til årets Tour de Tomtvatnet er nå åpnet!  Det er mulig å melde seg på i følgende øvelser Open (elite) Tur Trim Trim el-sykkel Tidlig start 09:00 Markabygda Barneritt Startkontingent 2022 eksklusiv lisens (legg merke til tidspunkt for prisstigning) Open 18.03.2022 – 18.05.2022 kl 23:59 – 500,- 19.05.2022 – 10.06.2022 kl […]