TDT-sykler til Vårtun

SYKKELGAVE: Harry Gilberg (f.v.), Ingebrigt Aas, Kari Eline E. Groven, Olav Floan (bak), Jaeb Wold, Sabine Isabel Hernes, Adrian Steinfjell og rektor Kolbjørn Lie mottok fredag et klassesett med nye sykler gitt av Tour de Tomtvatnet og Intersport.

Ungdomsskoleelevene ved Vårtun kristne oppvekstsenter mottok fredag nye skolesykler fra Tour de Tomtvatnet og Intersport.

Skolens ungdomstrinn ble tildelt et klassesett med fem sykler gjennom prosjektet Ung på sykkel. Syklene er en gave fra Tour de Tomtvatnet og Intersport som ønsker å stimulere til mer fysisk aktivitet i skoletiden.

– Skolen disponerer syklene fritt til kroppsøvingsaktiviteter og øvrige utflukter. I tillegg tilbys skolene en ”sykkelmekkedag” hver vår gjennom en av TdT sine hovedpartnere, Intersport Gigant. Her kan elevene ta med sine egne sykler på skolen og få utført enkelt vedlikehold. Er det større reparasjoner som må til så får de med seg en mangellapp og kan velge hvor de etterpå får sykkelen sin satt i stand, forteller initiativtaker Odd Einar Aarmo i TdT.

97 sykler til skoler i Levanger og Verdal

I år er det Vårtun kristne oppvekstsenter og Vuku ungdomsskole som mottar hvert sitt klassesett med nye sykler. I løpet av de siste fem årene er det da delt ut totalt 97 sykler til ungdomsskolene i Levanger og Verdal.

– TdT har ikke noe mål om å sitte igjen med overskudd fra arrangementene. Bidrag fra sponsorer gjør det blant annet mulig å dele ut gratis sykler, å holde deltakeravgiften på sykkelrittet nede, og samtidig kunne gi økonomiske bidrag til de lag og foreninger som bidrar til at et relativt stort arrangement kan gjennomføres. De siste årene ar over 200.000 kroner blitt tilbakeført idrettslag og foreninger for dugnadsarbeid i forbindelse med rittet, forteller Aarmo.

tester nye sykler vårtun2
Sabine Isabel Hernes og de andre u-skoleelevene ved Vårtun testet de nye klassesyklene i skolegården fredag formiddag.

 

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding. På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum […]

Årets ordinære utgave av Tour de Tomtvatnet avlyses

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avlyse vårt arrangement lørdag 11. juni.

To uker før rittdagen er påmeldingen så lav at vi ikke finner mening i å videreføre planleggingsarbeidet, påføre oss flere kostnader og gjennomføre den betydelig dugnadsinnsats som kreves for en forsvarlig gjennomføring.

Forsinket oppstart KulTour

På grunn av noen tekniske utfordringer er oppstarten av årets KulTour utsatt.  Vi håper å få kjørt ut plakater med  QR-koder i løpet av uken som kommer.

Påmeldingen har startet!

Påmeldingen er åpen! Påmelding til årets Tour de Tomtvatnet er nå åpnet!  Det er mulig å melde seg på i følgende øvelser Open (elite) Tur Trim Trim el-sykkel Tidlig start 09:00 Markabygda Barneritt Startkontingent 2022 eksklusiv lisens (legg merke til tidspunkt for prisstigning) Open 18.03.2022 – 18.05.2022 kl 23:59 – 500,- 19.05.2022 – 10.06.2022 kl […]