TDT-sykler til Vårtun

SYKKELGAVE: Harry Gilberg (f.v.), Ingebrigt Aas, Kari Eline E. Groven, Olav Floan (bak), Jaeb Wold, Sabine Isabel Hernes, Adrian Steinfjell og rektor Kolbjørn Lie mottok fredag et klassesett med nye sykler gitt av Tour de Tomtvatnet og Intersport.

Ungdomsskoleelevene ved Vårtun kristne oppvekstsenter mottok fredag nye skolesykler fra Tour de Tomtvatnet og Intersport.

Skolens ungdomstrinn ble tildelt et klassesett med fem sykler gjennom prosjektet Ung på sykkel. Syklene er en gave fra Tour de Tomtvatnet og Intersport som ønsker å stimulere til mer fysisk aktivitet i skoletiden.

– Skolen disponerer syklene fritt til kroppsøvingsaktiviteter og øvrige utflukter. I tillegg tilbys skolene en ”sykkelmekkedag” hver vår gjennom en av TdT sine hovedpartnere, Intersport Gigant. Her kan elevene ta med sine egne sykler på skolen og få utført enkelt vedlikehold. Er det større reparasjoner som må til så får de med seg en mangellapp og kan velge hvor de etterpå får sykkelen sin satt i stand, forteller initiativtaker Odd Einar Aarmo i TdT.

97 sykler til skoler i Levanger og Verdal

I år er det Vårtun kristne oppvekstsenter og Vuku ungdomsskole som mottar hvert sitt klassesett med nye sykler. I løpet av de siste fem årene er det da delt ut totalt 97 sykler til ungdomsskolene i Levanger og Verdal.

– TdT har ikke noe mål om å sitte igjen med overskudd fra arrangementene. Bidrag fra sponsorer gjør det blant annet mulig å dele ut gratis sykler, å holde deltakeravgiften på sykkelrittet nede, og samtidig kunne gi økonomiske bidrag til de lag og foreninger som bidrar til at et relativt stort arrangement kan gjennomføres. De siste årene ar over 200.000 kroner blitt tilbakeført idrettslag og foreninger for dugnadsarbeid i forbindelse med rittet, forteller Aarmo.

tester nye sykler vårtun2
Sabine Isabel Hernes og de andre u-skoleelevene ved Vårtun testet de nye klassesyklene i skolegården fredag formiddag.

 

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet hele sommeren 2021

I år åpner vi opp hele 8 sykkelløyper fra 29. mai! Vi har den ordinære Tour de Tomvatnet løypen, Markabygda-etappen og barneritt i QR-innpakning fra 29. mai – 13. juni. I tillegg har vi tryllet fram 5 ulike KulTour-løyper der du kan oppleve kultur og kulinariske opplevelser på sykkelsetet hele sommeren – Munkeby, Falstad, Røstad, […]

9 timer igjen! Se siste oppdaterte informasjon!

Er du klar for årets TdTQR og TdTKulTour? I det klokken sier 9 timer igjen til start har vi noen oppdateringer å komme med knyttet til plassering av sjekkpunkter. Vi har gjort noen endringer i oppsettet de siste dagene. Alle kart skal være oppdatert, samt informasjon om plassering av sjekkpunkter under hver løype. Har du […]

Tour de Tomtvatnet 2021

Delta på årets Tour de Tomtvatnet
– TdTQR
– Tour de Tomtvatnet 47km
– Markabyda – 15km
– Barneritt
– TdTKulTour

TdT 2021 – en alternativ tour

Med bakgrunn i den usikre situasjonen knyttet til corona har styret i Tour de Tomtvatnet besluttet og arrangere en alternativ tour i 2021 på lik linje med arrangementet i 2020.

Årets alternative tour vil bli arrangert fra 29.mai til 12.juni 2021.