Temakveld: Trafikksikkerhet og folkehelse

Foto: Innherred
Foto: Innherred

Sykkelrittet Tour de Tomtvatnet (TdT), Bedriftsidretten i Nord-Trøndelag og Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT4) går sammen med kommunen og Sparebank1 SMN om en temakveld tirsdag 17. april kl. 19.00 – 20.30 i auditoriet på HUNT forskningssenter i Levanger.

Temaet for kvelden er trafikksikkerhet. Det vil også bli presentert smakebiter fra foreløpige resultater fra HUNT4 – om betydningen av hverdagsaktivitet og trening. Frode Tiller Skjervø fra Trygg trafikk kommer for å snakke om trafikksikkerhet, og Anne Grete Wold fra Levanger kommune kommer og forteller om prosjektet i kommunen.

Målgruppe for temakvelden er ansatte på skoler som skal delta på «Fredagstour», lag og foreninger, sykelister, næringsliv (bedrifter som deltar i Sykle til jobben-aksjonen) og andre interesserte.
Bedriftsidretten vil ha stand på temakvelden og informere om Sykle til jobben-aksjon og Sykkeltiern som starter opp 19. april.

Gratis inngang!

Trafikksikkerhetsprisen 2018
Under temakvelden vil også Trafikksikkerhetsprisen 2018 bli presentert.

Levanger kommune og Sparebank1 SMN deler neste vår ut totalt 15000 kroner til en skoleklasse og en klubb som utviser prisverdig opptreden i trafikken. Vinneren vil bli annonsert i forbindelse med TdT temakveld i 2019, etter at en jury har kåret vinnere i begge konkurransene.

Følgende priser vil bli delt ut:

  • Premie til den beste (mest) trafikksikre skoleklassen på 5000,-
  • Premie til den beste (mest) trafikksikre klubben på 10000,-


KRITERIER «BESTE SKOLEKLASSE»
Klassen har gjort en innsats som har betydning for trafikksikkerheten for hele skolen og nærmiljøet
– Elevene har tatt ansvar som gode rollemodeller
– Klassen viser til nyskapende og kreative tiltak for å mobilisere skolen og nærmiljøet for økt trafikksikkerhet. Dokumenter gjerne med bilder og film


KRITERIER «BESTE KLUBB»
– Klubben har gjort en innsats som har betydning for trafikksikkerheten for klubbens medlemmer og nærmiljøet
– Klubben tilfredsstiller kriteriene for «trafikksikker klubb»
– Klubben viser til nyskapende og kreative tiltak for å mobilisere medlemmer og nærmiljø for økt trafikksikkerhet. Dokumenter gjerne med bilder og film.

Konkurransen pågår i perioden 17.april 2018 – 15. mars 2019

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding. På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum […]

Årets ordinære utgave av Tour de Tomtvatnet avlyses

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avlyse vårt arrangement lørdag 11. juni.

To uker før rittdagen er påmeldingen så lav at vi ikke finner mening i å videreføre planleggingsarbeidet, påføre oss flere kostnader og gjennomføre den betydelig dugnadsinnsats som kreves for en forsvarlig gjennomføring.

Forsinket oppstart KulTour

På grunn av noen tekniske utfordringer er oppstarten av årets KulTour utsatt.  Vi håper å få kjørt ut plakater med  QR-koder i løpet av uken som kommer.

Påmeldingen har startet!

Påmeldingen er åpen! Påmelding til årets Tour de Tomtvatnet er nå åpnet!  Det er mulig å melde seg på i følgende øvelser Open (elite) Tur Trim Trim el-sykkel Tidlig start 09:00 Markabygda Barneritt Startkontingent 2022 eksklusiv lisens (legg merke til tidspunkt for prisstigning) Open 18.03.2022 – 18.05.2022 kl 23:59 – 500,- 19.05.2022 – 10.06.2022 kl […]