Tips til deg som skal sykle TdT

Skal du sykle årets Tour de Tomtvatnet? Er du en av de som legger størst vekt på opplevelsen? Da vil vi gjerne gi deg noen tips på veien.

Tips til deg som skal sykle TdT

I midten av mai gjennomførte vi en testtur av løypa – en testtur som ble tatt litt på sparket. Dette førte blant annet til at vi nå er en del erfaringer rikere, men også til en liste med tips vi ønsker å dele med deg som skal delta i årets Tour de Tomtvatnet.

  • Gjennomfør rittet sammen med noen du kjenner. Det er motiverende å sykle sammen, man pusher hverandre til å klare de tyngste oppoverbakkene, det er sosialt og hyggelig, og det er en fin måte å bli bedre kjent med dine kolleger.
  • Sjekk sykkelen noen dager i forveien slik at du vet at du har luft i hjulene, og at bremsene og girene fungerer som de skal.
  • Bruk solkrem om det er det sterk sol.
  • Ta med nok drikke. Da vi testet løypa var det 20 varmegrader og det gikk fort med 2 drikkeflasker på hver person.
  • Ta gjerne med litt nøtter, rosiner eller annet som kan gi deg litt energi på veien.
  • Ikke ha på for kort shorts – det kan føre til gnagsår på innsiden av lårene.
  • Bruk gjerne sykkelshorts med pute, for det kan hende du får litt vondt i rompa. Spesielt hvis du ikke har syklet så mye før.
  • Du trenger ikke å være topptrent for å klare å gjennomføre denne løypa, men det kan være lurt å ha tatt en sykkeltur eller to i forkant av rittet.
  • Kle deg etter været.
  • Husk hjelm!

Ta med deg familie, venner eller kollegaer og meld dere på årets flotteste sykkelritt. Vi ønsker deg og dine en riktig god tur!

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet hele sommeren 2021

I år åpner vi opp hele 8 sykkelløyper fra 29. mai! Vi har den ordinære Tour de Tomvatnet løypen, Markabygda-etappen og barneritt i QR-innpakning fra 29. mai – 13. juni. I tillegg har vi tryllet fram 5 ulike KulTour-løyper der du kan oppleve kultur og kulinariske opplevelser på sykkelsetet hele sommeren – Munkeby, Falstad, Røstad, […]

9 timer igjen! Se siste oppdaterte informasjon!

Er du klar for årets TdTQR og TdTKulTour? I det klokken sier 9 timer igjen til start har vi noen oppdateringer å komme med knyttet til plassering av sjekkpunkter. Vi har gjort noen endringer i oppsettet de siste dagene. Alle kart skal være oppdatert, samt informasjon om plassering av sjekkpunkter under hver løype. Har du […]

Tour de Tomtvatnet 2021

Delta på årets Tour de Tomtvatnet
– TdTQR
– Tour de Tomtvatnet 47km
– Markabyda – 15km
– Barneritt
– TdTKulTour

TdT 2021 – en alternativ tour

Med bakgrunn i den usikre situasjonen knyttet til corona har styret i Tour de Tomtvatnet besluttet og arrangere en alternativ tour i 2021 på lik linje med arrangementet i 2020.

Årets alternative tour vil bli arrangert fra 29.mai til 12.juni 2021.