Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding.

På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum i 2008, og var da ment som en gave til befolkningen i kommunen. Arrangementet har hatt som grunnidéer å fremme fysisk aktivitet, øke interessen for sykling og synliggjøre de flotte turmulighetene i kommunen.

Styret i Tour de Tomtvatnet har i en periode vært i dialog med kommunen og flere idrettslag i kommunen om de har interesse av og mulighet til å videreføre arrangementet i en eller annen form. Det er imidlertid ingen av de lagene styret har vært i kontakt med som har ønsket å videreføre arrangementet i egen regi    .

Styret har kommet fram til at fremtidige arrangement innstilles og at selskapet Tour de Tomtvatnet  AS avvikles.

 

Noen fakta om TdT – se også https://tourdetomtvatnet.no/om-tdt/

  • Hovedritt med start i Kirkegata og målgang på Moan, 47 km på asfalt og grus via Munkeby, Okkenhaug, Tomtvatnet, Markabygda og Skogn
  • En kortere variant på 15 km med start i Markabygda og målgang på Moan, hvor arrangøren har tilbudt gratis frakt av sykler til Markabygda
  • Barneritt på Moan for deltakere opp til 12 år
  • KulTour,  9 ulike løypetraseer i Verdal og Levanger hvor det er laget informasjon om severdigheter langs løypa, inkludert tilbydere av servering
  • Utdeling av i alt 115 nye sykler fordelt på ungdomsskoler i Levanger og Verdal og BUA Levanger
  • Afterbikearrangement i flere år i etterkant av rittet (Moan, Røstad, Dampskipsbrygga)
  • Kickoffarrangement i forkant av rittet i flere år med ulike innledere (bl.a. Johan Kaggestad, Birgit Skarstein, Dag Otto Lauritsen, m.fl.)

Eierne av Tour de Tomtvatnet ønsker å takke for alle bidrag fra sponsorer, frivillige og deltakere som i alle disse årene som har gjort arrangementene mulig.

En oppfordring kommer også i form av at det er fritt fram å blåse liv i arrangementet for andre, og/eller finne på andre varianter av løyper, arrangementsform mm.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding. På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum […]

Årets ordinære utgave av Tour de Tomtvatnet avlyses

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avlyse vårt arrangement lørdag 11. juni.

To uker før rittdagen er påmeldingen så lav at vi ikke finner mening i å videreføre planleggingsarbeidet, påføre oss flere kostnader og gjennomføre den betydelig dugnadsinnsats som kreves for en forsvarlig gjennomføring.

Forsinket oppstart KulTour

På grunn av noen tekniske utfordringer er oppstarten av årets KulTour utsatt.  Vi håper å få kjørt ut plakater med  QR-koder i løpet av uken som kommer.

Påmeldingen har startet!

Påmeldingen er åpen! Påmelding til årets Tour de Tomtvatnet er nå åpnet!  Det er mulig å melde seg på i følgende øvelser Open (elite) Tur Trim Trim el-sykkel Tidlig start 09:00 Markabygda Barneritt Startkontingent 2022 eksklusiv lisens (legg merke til tidspunkt for prisstigning) Open 18.03.2022 – 18.05.2022 kl 23:59 – 500,- 19.05.2022 – 10.06.2022 kl […]