Trimsatsing hele året

Tour de Tomtvatnet utvides til å bli et trippelarrangement.

Sykkelrittet Tour de Tomtvatnet har blitt arrangert siden 2008, nå sist sommer med over 2000 deltakere i hovedrittet og barnerittet. I 2014 utvides konseptet til å bli en trippel med skirenn, sykkelritt og løp. Først ut er skirennet 8. februar.

Skifest for hele familien

– Vi ønsker å tilby et veldig variert opplegg for store og små, for publikum, for mosjonister og for de som ønsker å konkurrere med seg selv og andre, sier leder for skiarrangementet, Sturla Lorås.

Skirennet er et samarbeid mellom idrettslagene Nessegutten, Markabygda, Ekne, Frol, Aasguten, Ytterøy og Skogn. Start og mål er på Bumyra stadion i Markabygda.

– Her vil det bli skicross og skileik for de minste, griller og bålplasser rundt stadion, samt kiosk og varmetelt på stadion, forteller Lorås.

Lang og kort løype

Løypetraseer blir på 5, 21 og 40 km. hvor langrunden går via Skjøtingstua og rundt Tomtvatnet. Det legges opp til trim og turklasser, med og uten tidtaking.

– Alle løypetraseene går i et variert og flott naturlandskap, med fin utsikt over hele Levanger, spesielt for de som tar runden over Bukkhaugen, sier Lorås.

Sykkelrittet er allerede terminfestet til 14. juni. Neste års ritt vil gjennomføres uten endringer fra i år med start fra Kirkegata og målgang på Moan. Siste arrangement i trippelen er løpet 20. september med start og mål ved Trønderhallen.

Fokus på bredden

Leder i hovedkomiteen for Tour de Tomtvatnet, Arild Berg, understreker at fokuset i alle tre arrangementene vil være på bredden og mosjonistene i likhet med sykkelrittet.

– Et viktig fellestrekk for de tre arrangementene under TdT-paraplyen er at dette skal være et tilbud til alle som finner glede av å være ute og i aktivitet, uansett forutsetninger og alder, sier Berg.

Helårsaktivitet

Berg understreker videre at et mål med å lansere et trippelarrangement er at deltakerne skal finne motivasjon til å holde seg i form gjennom variert aktivitet gjennom hele året.

– Arrangementenes hovedmålgruppe er mosjonister, men det legges samtidig opp til å tilby konkurranseklasser ved alle arrangement. Sykkelrittet har nå i to år hatt såkalt seedingstatus til Birkebeinerrittet og det samme har arrangøren etter hvert mål om å oppnå for skirennet, forteller han.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet er historie

Sykkelarrangementet Tour de Tomtvatnet har vært arrangert i årene 2008 – 2021, med en noe tilpasset form i Coronaårene 2020 og 2021. Arrangementet i 2022 ble avlyst med bakgrunn i for lav påmelding. På det meste har det vært i overkant av 2200 deltakere. Rittet ble første gang gjennomført forbindelse med Levanger-Avisa sitt 160-års jubileum […]

Årets ordinære utgave av Tour de Tomtvatnet avlyses

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å avlyse vårt arrangement lørdag 11. juni.

To uker før rittdagen er påmeldingen så lav at vi ikke finner mening i å videreføre planleggingsarbeidet, påføre oss flere kostnader og gjennomføre den betydelig dugnadsinnsats som kreves for en forsvarlig gjennomføring.

Forsinket oppstart KulTour

På grunn av noen tekniske utfordringer er oppstarten av årets KulTour utsatt.  Vi håper å få kjørt ut plakater med  QR-koder i løpet av uken som kommer.

Påmeldingen har startet!

Påmeldingen er åpen! Påmelding til årets Tour de Tomtvatnet er nå åpnet!  Det er mulig å melde seg på i følgende øvelser Open (elite) Tur Trim Trim el-sykkel Tidlig start 09:00 Markabygda Barneritt Startkontingent 2022 eksklusiv lisens (legg merke til tidspunkt for prisstigning) Open 18.03.2022 – 18.05.2022 kl 23:59 – 500,- 19.05.2022 – 10.06.2022 kl […]