Trimsatsing hele året

Tour de Tomtvatnet utvides til å bli et trippelarrangement.

Sykkelrittet Tour de Tomtvatnet har blitt arrangert siden 2008, nå sist sommer med over 2000 deltakere i hovedrittet og barnerittet. I 2014 utvides konseptet til å bli en trippel med skirenn, sykkelritt og løp. Først ut er skirennet 8. februar.

Skifest for hele familien

– Vi ønsker å tilby et veldig variert opplegg for store og små, for publikum, for mosjonister og for de som ønsker å konkurrere med seg selv og andre, sier leder for skiarrangementet, Sturla Lorås.

Skirennet er et samarbeid mellom idrettslagene Nessegutten, Markabygda, Ekne, Frol, Aasguten, Ytterøy og Skogn. Start og mål er på Bumyra stadion i Markabygda.

– Her vil det bli skicross og skileik for de minste, griller og bålplasser rundt stadion, samt kiosk og varmetelt på stadion, forteller Lorås.

Lang og kort løype

Løypetraseer blir på 5, 21 og 40 km. hvor langrunden går via Skjøtingstua og rundt Tomtvatnet. Det legges opp til trim og turklasser, med og uten tidtaking.

– Alle løypetraseene går i et variert og flott naturlandskap, med fin utsikt over hele Levanger, spesielt for de som tar runden over Bukkhaugen, sier Lorås.

Sykkelrittet er allerede terminfestet til 14. juni. Neste års ritt vil gjennomføres uten endringer fra i år med start fra Kirkegata og målgang på Moan. Siste arrangement i trippelen er løpet 20. september med start og mål ved Trønderhallen.

Fokus på bredden

Leder i hovedkomiteen for Tour de Tomtvatnet, Arild Berg, understreker at fokuset i alle tre arrangementene vil være på bredden og mosjonistene i likhet med sykkelrittet.

– Et viktig fellestrekk for de tre arrangementene under TdT-paraplyen er at dette skal være et tilbud til alle som finner glede av å være ute og i aktivitet, uansett forutsetninger og alder, sier Berg.

Helårsaktivitet

Berg understreker videre at et mål med å lansere et trippelarrangement er at deltakerne skal finne motivasjon til å holde seg i form gjennom variert aktivitet gjennom hele året.

– Arrangementenes hovedmålgruppe er mosjonister, men det legges samtidig opp til å tilby konkurranseklasser ved alle arrangement. Sykkelrittet har nå i to år hatt såkalt seedingstatus til Birkebeinerrittet og det samme har arrangøren etter hvert mål om å oppnå for skirennet, forteller han.

Andre nyheter

Tour de Tomtvatnet hele sommeren 2021

I år åpner vi opp hele 8 sykkelløyper fra 29. mai! Vi har den ordinære Tour de Tomvatnet løypen, Markabygda-etappen og barneritt i QR-innpakning fra 29. mai – 13. juni. I tillegg har vi tryllet fram 5 ulike KulTour-løyper der du kan oppleve kultur og kulinariske opplevelser på sykkelsetet hele sommeren – Munkeby, Falstad, Røstad, […]

9 timer igjen! Se siste oppdaterte informasjon!

Er du klar for årets TdTQR og TdTKulTour? I det klokken sier 9 timer igjen til start har vi noen oppdateringer å komme med knyttet til plassering av sjekkpunkter. Vi har gjort noen endringer i oppsettet de siste dagene. Alle kart skal være oppdatert, samt informasjon om plassering av sjekkpunkter under hver løype. Har du […]

Tour de Tomtvatnet 2021

Delta på årets Tour de Tomtvatnet
– TdTQR
– Tour de Tomtvatnet 47km
– Markabyda – 15km
– Barneritt
– TdTKulTour

TdT 2021 – en alternativ tour

Med bakgrunn i den usikre situasjonen knyttet til corona har styret i Tour de Tomtvatnet besluttet og arrangere en alternativ tour i 2021 på lik linje med arrangementet i 2020.

Årets alternative tour vil bli arrangert fra 29.mai til 12.juni 2021.